Telefon

Hogyan is tudjuk tartani a kapcsolatot? Ez sem volt egyszerű. :)

Kipróbáltam elég sok mindent. De ráakadtam egy olyan programra, amivel nagyon jó áron tudok törökországi vezetékes telefont hívni. Sajnos mi csak vezetékes telefonon tudunk beszélni, mivel a katonaságban tilos mobit használni és inetnet sincs.
Itt több lehetőséget tudok nektek ajánlani.


Én web call direct nevű programot használok, amivel 0.001 euroért (olyan 3 ft) tudunk beszélni. Lehet vele mobilt is hívni és sms-t is küldeni, de az drágább.

Hát mi beszélünk minden nap olyan 1-2 órát. Szóval így nem kerül olyan sokba.

Vagy aki nem beszél annyit annak tudom ajánlani a voipwise programot (amit szintén kipróbáltam). 300 ingyen percet lehet vele beszélni 1 héten, utánna 0.25 euro/perc. Hát mi ezt a 300 percet nagyon hamar lebeszéltük, így inkább én az első variációt választottam. :)


Először kredittel fel kell tölteni az egyenleged és utánna tudsz is beszélni. (Nem bonyolult, egyszerű, praktikus és gyors is.)
De itt egy honlapcím, itt több program is fel van sorolva, magyar nyelvű, böngésszetek.


http://telefonaljsmsezzingyen.wordpress.com/



Vagy egy másik lehetőség, amit szintén használtunk. Ez azoknak, akik kint élnek és sokat telefonálnak. :)
A török Vodafone-nál van egy olyan díjcsomag, hogy 'cep özgür'. 40 kurus a hívás díja (saját hálózatba), de nincs perc limit. Csak annyi kell hozzá, hogy 24 év alatt legyen a kártya tulajdonosa. Aki elmút, az kérje meg fiatalabb ismerősét, hogy vegyen egy SIM kártyát. :))


Még egy dolog: ha magyar telefonban szeretne valaki török SIM kártyát használni. Nem működik! Először regisztráltatni kell a telefont és hozzá a vásárol török SIM kártyát. Így csak 1 telefonhoz 1 SIM kártya használható. Ezt a turisták miatt csinálta az állam, hogy megelőzze a lopásokat. Nem bonyolult, be kell menni a szolgáltatóhoz, pár adat, lefénymásolják a az útlevelet. Max 1 napot kell várni és már működik is.




Megjegyzések

  1. Szia!

    Tudom, hogy a katonaságnál csak vezetékest lehet használni, de az ottani vezetékesről tudnak hívni mobilt illetve nemzetközi számot? Vagy csak vezetékest engednek hívni ? A 3 hónapos kiképzés alatt is lehet telefonálni, vagy csak azután hogy átkerülnek a véglegesre?

    Nagyon szépen köszönöm a válaszaid!

    VálaszTörlés
  2. Szia.

    İgen lehet mobilt hivni és külföldi szamot is. Bar néhanyszor történt, hogy lekorlatoztak a vonalakat külföldre. Ezt leginkabb a hatarmenti katonai helyeken csinaljak (pl a parom esetében hogy ne tudjanak Sziriaval kommunikalni, köztudottan ott olcsobbak a telefonok meg a cigi). Par nap utan ujra visszaallt minden a rendes kerékvagasba. Az alapkiképzés alatt is lehet telefonalni.

    Üdv.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a válaszod :)

    VálaszTörlés
  4. Jajj még azt szeretném megkérdezni, hogy a netezési lehetőségekről mit tudsz?

    VálaszTörlés
  5. Nem lehet netezni, vagyis nincs ra lehetöség. Paromnak 2 hetente volt eltavja, akkor beült egy intenet kavézoba és ugy tudtunk netezni.
    Üdv.

    VálaszTörlés
  6. Köszi szépen az infókat, nagyon kedves vagy :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei