Török riviéra luxushotelei



Az utóbbi 10 évben nyílegyenesen ível felfelé a Törökországba látogatók száma. 

Az Euromonitor International nemzetközi piackutató cég összeállított egy listát, hogy a nemzetközi turistaérkezések alapján mely városok a legkedveltebbek. Világviszonylatban Antalya az impozáns 7. Helyen végzett, megelőzve Barcelonát ás Rómát is.


Ha valaki Antalya és környékét szemelte ki nyaralás céljából több ezer szálláslehetőség közül választhat, a panzióktól egészen a 7 csillagos hotelekig.

Hogy valaki jól válasszon szállást, ahoz a legfontosabb az igényeket felállítani. Annyi lehetőség tárul a riviérán, hogy ha csak valaki annyit mond, hogy szeretnék egy “jó” hotelbe menni, az nagyon tág meghatározás. Mert ugye mindenkinek más a jó és más a rossz hotel. Igazából nincs is rossz hotel csak az igényeknek nem megfelelő. Fontos, hogy gyerekkel vagy nélküle, Pazar all-inclusive szálloda vagy csak éppen „lehajtom a fejem”-re alkalmas hotel, kavicsos vagy homokos part, stb… Lehetne még bőven boncolgatni. 5 csillagos és 5 csillagos hotel közt is hatalmas különbségek lehetnek. De az ár fő befolyásoló tényezője, hogy milyen messze található a reptértől, milyen szolgáltatások tartoznak bele az all-inclusiveba és mennyire minőségi a szálloda, valamint mikor lett lefoglalva a nyaralás, de sok ismérv tartozik még ide.

Rixos Premium Belek
Ebben a bejegyzésben a felsőkategóriás luxus hotelekről fogok kicsit bővebben írni és néhány kedvenc hotelemet nevezném meg. Mivel már idén 4. Éve fogom járni a szállodákat, sok szépet és ‘érdekeset’ :) láttam már, de a véleményem így is szubjektív!!!  

Kezdeném is a sort a riviéra két 7 csillagos szállodájával. Az egyik Belekben, a másik Antalyaban található.



Mardan Palace


2005 tavaszán nyílt meg a világ harmadik és Törökország első 7 csillagos hotele, a Rixos Prémium Belekben. Viszont, hogy már 7 éves a szálloda és némi újítás is ráférne, így egyre kevesebben tartják jogosnak azt a 7 csillagot. Az elegáns szálloda 400.000 m²-en fekszik, és csaknem 1 km hosszú partszakasza van. Ezen felül a hotelhez tartozik egy nagy Aquapark és delfinárium is. Hogy miért is lett 7 csillagos? A szolgáltatások sokszínűsége miatt. Élőzenés törökfürdő, párizsi utca, szimulált időjárás és napszak a belső vásárló utcákba, mesterséges belső folyó, külső tó, ahol csónakázni is lehet, arannyal díszített királyi lakosztály, több privát és személyre szabott szolgáltatás. Ezen kívül 12 étterem, 11 bár, számtalan medence, sportolási lehetőségek, animáció gyerekeknek és felnőtteknek.


Delfinárium - Szilva
Bevásárló utca












Villák


Mardan egyik bejárata
A másik lenyűgöző hotel a 2009-ben megnyitott, orosz tulajdonban lévő Mardan Palace. A legdrágább európai szállodák közé sorolható, úgy, hogy nem all-inclusive. Nagyon sok aranyat használtak az építéskor, még a lápcsőnél is, ahol meg nincs arany, ott Swarovski kristályt használtak dekorációnak. Méltán lett a hotel sok gazdag orosz és arab üzletember kedvenc hotele.


A nyáron néhány esküvőt is tartottak a hotelben, egy esküvőtől visszhangos volt a sajtó, amikor az egész hotelt kibérelte egy arab üzletember az esküvője alkalmából, hogy illetéktelenek ne zavarják az ünneplést. (Ahol csak egy lakosztály 5000 euróba kerül/éj, a hotelnek meg közel 560 szobája van… Inkább nem számolok… ). A vendégsereget még Amerikából érkező sztárénekes is szórakoztatta. De megfordult már itt Mariah Carey, Paris Hilton és Shakira is már.


Lobby

Mardan Palace külső dekorációja

A szálloda 180.000 m²-en terül el és itt található a legnagyobb szabadtéri medence is, mely a közepén akváriummal egészül ki. A medence közelében egy korallzátony is felfedezhető, ahol szabadtüdős merülés is lehetséges. A hotel strandját Egyiptomból hozatott fehér homok borítja. Valamint 10 étterem, 11 bár, több medence, animációs programok, borospince, 2 bálterem, 17 meeting room, 6 futballpálya, gondolázás és egyéb VIP szolgáltatások igyekeznek kiszolgálni a speciális igényeket.

Étterem


Egy Londonban tartott utazási konferencián nagyon jól szerepeltek a török riviéra hotelei, több díjat is bezsebeltek:

       A világ legjobb all-inclusive golf resort hotel: Cornelia Diamond (Belek)
       A világ legjobb design hotele: Adam & Eve (Belek)
       A világ legjobb SPA hotele: Mardan Palace (Antalya)
       A világ legjobb luxus hotele: Mardan Palace
       A világ legjobb királyi lakosztálya: Mardan Palace



Ezek után jöjjenek az én kedvenceim:

Aki nem szeretne hosszú transzferidőt, akkor Kundu-t (Lara/Antalya) érdemes választani. Itt a legtöbb hotel gyerekbarát. Nekem az elegáns Delphin szállodák a kedvenceim (Imperial, Palace és Diva), valamint 2 másik egyszerűbb stílusú hotel, minimális orosz vendéggel a Barut Lara és a Baia Lara. Aki gyerekkel indul neki az útnak, nekik a legtökéletesebb választás a Royal Wings hotel.

Delphin İmperial
Delphin Palace




Royal Wings


Ha Belekről van szó, akkor a minden igényt kielégítő Calista Luxury Resort és Gloria szállodák (Golf, Serenity, Verde). De nem lehet csalódni az Ela Quality és az újonnan nyílt Maxx Royal hotelben sem.

Calista

Ela Quality











Kemer nem annyira ismert, valóban nem is a luxusról híres és kicsit messzebb is van a reptértől, a tengerpartja is kavicsos. De aki a jó minőséget szeretné összeegyeztetni a természettel és a csodás panorámával, akkor a legjobb választás szerintem a Güral Premier Tekirova és a Vogue Avanrgarde Hotel.  

Güral Tekirova





Megjegyzések

  1. Sziasztok, ezt nem tudom magamban tartani! Soha nem hittem az online kölcsönben, amíg nem találkoztam Christy Waltonnal, aki segített nekem 30 000 eurós kölcsönben, és ma boldog vagyok, ha bármilyen pénzügyi segítségre van szüksége, itt az e-mailje : (christywalton355@gmail.com)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban