Karácsony

Az idei karácsonyt Magyarországon töltöttem. December 10-én indultam és 30-án érkeztem vissza. Párommal megbeszéltük, a Szilvesztert együtt töltjük. Bár 3 éve együtt vagyunk, még soha nem sikerült együtt lenni Szilveszterkor.

Legelőször, amikor a gép landolt Bécsben a hideg és esős időjárás volt szembetűnő. Mikor elindultam Antalyaból még 18°C volt, Bécsben meg 6°C és szakadó eső. Nem hazudtolta meg magát az időjárás, pár nap múlva elkezdett havazni. Nehéz volt akklimatizálódni…


Jó volt Magyarországon tölteni egy kis időt, a családdal, barátokkal, meg persze a macskámmal. Nagyon gyorsan eltelt ez a 3 hét és nem is sikerült mindenkit végiglátogatni… Bár sajnos nem volt olyan felhőtlen a hazalátogatás, többeknél is tapasztaltam, hogy nagyon elkeseredettek az emberek, a politikai viszonyok sajnos rányomják a bélyegét az emberi kapcsolatokra, stb… De próbáltam jól érezni magam, mert ki tudja, mikor fogok megint menni.

Szép lassan eljött a karácsony, bár nekem nem nagyon volt karácsonyi hangulatom, az utolsó pillanatban vettem meg az ajándékokat. A családban szinte senki sem állított karácsonyfát, ami kicsit hiányzott is, de végül is már nem vagyok gyerek… Finom karácsonyi ételek, sehonnan sem maradtak el, ez a fő. Fel is szedtem pár kiló felesleget.

Kadirral minden nap beszéltünk, hogy hogyan mennek a dolgok, mondtam neki, hogy nincs karácsonyfa sehol. Nagyra tudnám értékelni, ha meglepne egyel, ha visszamegyek. Ekkor a döbbenet kiült az arcára, hogy nem tudja, hogyan kell csinálni, meg honnan szerezzen.

Mikor visszaérkeztem Antalyaba párom már várt a reptéren, és ameddig haza nem értünk próbálta elhitetni, hogy nincs karácsonyfa, sokat dolgozott, nem volt ideje. De hazafelé, ha nagyon akarom, akkor veszünk egyet. Kicsit csalódott voltam, bíztam benne, hogy otthon vár a feldíszített fa, de ezek szerint nem. Természetesen előjött a dacos énem, ha nincs fa otthon, akkor most már nem is kell!!! Kadir csak nevetett, ezért gondoltam, hogy valami csavar van.

Amint betoppantunk a lakásba, titkon elkezdtem keresni a karácsonyfát, de nem találtam. Ezzel szemben feltűnt, hogy ki van takarítva, ki van mosva a szennyes, elő van készítve minden a vacsihoz. Hmmmmm, nem is rossz fogadtatás, majd Kadir eltűnt a nappaliban és egyszer csak villódzó fények tűntek fel. Nem akartam hinni a szememnek, a nappali sarkában volt elrejtve a karácsonyfa, hogy meglepetés legyen. Gömbök, gyöngysor, égők, pont amilyennek lennie kell. Nagyon megörültem, nem gondoltam volna, hogy tényleg lesz saját karácsonyfánk vagyis újévi fánk.

Szépen lassan bekerültek az ajándékok a fa alá, kellemes kettesben töltött vacsora, hát ilyen volt a mi kis kései karácsonyunk…

Megjegyzések

  1. Aranyos!
    Remélem tudod milyen nagy kincs vagytok egymásnak!

    VálaszTörlés
  2. Neked / Nektek is nagyon-nagyon boldog uj evet, kedves Lara!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon szép, akkor mégis lett otthon karácsonyfa nem is akármilyen meglepetéssel :)
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  4. İgen mégıs lett fa, amınek nagyon örültem. Mınden nap be ıs kapcsolom az égöket. Viszont kıvanom a BUéK-et mındenkınek. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei