Kurşunlu Vízesés



A vízesés Antalya-tól 22 km-re egy természetvédelmi parkban, egy 2 km hosszú kanyonon belül található, amit 1986-ban nyitottak meg a nagyközönség előtt. A terület növény és állatvilága igen gazdag. Megtalálható a juhar, platán, babérfa, szederfa, vadrózsa, szentjánoskenyérfa és különféle állatok is, mint például a mókus, harkály, róka, búbos banka, gyíkok, teknősbéka és természetesen a kacsák innen sem hiányozhatnak.
A vízesés 18 méter magasságbók zúdul le és 7 kis tóban folytatódik. Kiváló hely a piknikezéshez és kikapcsolódáshoz, természetjáró túrához, gyerekeknek kis játszóteret is kialakítottak. A nyári szezonban helyben, frissen készített gözlemét is árulnak. Nem csak a helyiek kedvelt célpontja a vízesés, de Kenan Evren tábornok egyik kedvenc helye is volt. A vízeséstől nem messze van egy kis ház, ami a katonatiszt háza volt, most kávézóként üzemel.

Ki is volt Kenan Evren?

Ahmet Kenan Evren török katonatiszt, tábornok, politikus, Törökország hetedik köztársasági elnöke. 1980. szeptember 12-én a tábornok végrehajtotta a modern Török Köztársaság történetében a harmadik katonai hatalomátvételt. Ennek oka a fékezhetetlen politikai erőszak volt, az áldozatok számát 5000 főre becsülték. A politikai vezetők cselekvőképtelenségét látva, miután az erőszak megfékezésére tett kísérleteik sikertelenek voltak, a Nemzetbiztonsági Tanács vezetőjeként eltörölte az alkotmányos kormányzást, felfüggesztette a Parlament és a politikai pártok, szervezetek és a szakszervezetek működését. A puccsot követően, 1982-ben megválasztották Törökország hetedik köztársasági elnökévé.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei