Kiruccanás Meranoba

Eljött újra a december, mikor hazalátogatok Magyarországra. Idénre beiktattunk egy 3 napos Meranoi látogatást, ott él a nővérem a 3 gyerkőccel és egy jó ideje nem találkoztunk. Kocsival vágtunk neki az útnak, ami 9 órás volt. Mondhatni nem a legkényelmesebb megoldás a kocsi, hosszú az út nagyon, legközelebb repülővel megyünk…
Nagyon helyes kis olasz városka, kb 40 ezer lakossal dél Tirolban. Sajnos sok időnk nem volt, de azért egy kis városnézést, egy kis karácsonyi vásárt beütemeztünk.

Merano a 13. század végétől a 15. század elejéig élte virágkorát, amikor ez volt Tirol fővárosa. Ezután egy ideig háttérbe szorult, mígnem újra felfedezték gyógyfürdőként. A mai napig is sok híresség jár kikapcsolódni ide.

Az óvárosának képe őrzi a XIV-XV. századi fénykort, a gótikus templomok, a jellegzetes árkádos főutca, és a környékbeli magaslatokra épült impozáns kastélyok, várak... Az óvárosban mintha megállt volna az idő, olyan érzésem volt.



Megnéztük a Szent Miklós gótikus templomot, ami a város szimbóluma is, messzebbről is látható a 83 méter magas tornya. A templombelső egyik fő látnivalója az 1500 körül, Hans Schnatterpeck által készített kis gótikus szárnyasoltár. A templom mögötti kis utcácskában több, középkori síremléket találunk a falban. Innen vezet egy lépcső felfelé, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra.









Theaterbrücké-től a Postbrücké-ig húzódó parti sétány a legnépszerűbb korzózó hely a városban, nagyteraszos vendéglátóhelyek, fagyizók nyílnak a sétányra, mely a sebesen zúgó Passer partján épült ki, több helyen modern kilátóplatformokkal kiépítve. Karácsonykor a vásár is itt található.




Sajnos idő hiányában csak ennyi fért bele, de szeretnék még visszalátogatni ide...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei