Üdv Mindenkinek!

Azoknak a táborába tartozom, aki nem egy hétköznapi életformát és kapcsolatot választottak. Mondhatni nem egyszerű, de újra és újra ezt választanám. Majdhogynem 2000 km van közöttünk, ami olyan távol, de mégis olyan közel van....

A sok megpróbáltatás, utazás és várakozást követően 2011 februárjában összeköltöztünk. Azóta együtt élünk, de sokkal nehezebb, mint előtte. Ez az igazi megpróbáltatás.... A két különböző kúltúra, az összeszokás, és még sorolhatnám... De a türelem és persze a kompromisszum rózsát terem, 2015-ben összeházasodtunk és egy macskával is bővült a családunk.

Az egyik ok, amiért blogot írok, hogy annyi negatív példát hall az ember, ennek ellenére mégis LÉTEZIK POZITÍV!!!!

A másik ok, hogy szeretném megismertetni veletek az én kis történetemet, segíteni azoknak a lányoknak, akik hasonló cipőben járnak. Valamint bepillantást a török kultúrába, életbe, a gyönyörű helyekbe...


Oldalak

2017. február 17., péntek

Kiruccanás Meranoba

Eljött újra a december, mikor hazalátogatok Magyarországra. Idénre beiktattunk egy 3 napos Meranoi látogatást, ott él a nővérem a 3 gyerkőccel és egy jó ideje nem találkoztunk. Kocsival vágtunk neki az útnak, ami 9 órás volt. Mondhatni nem a legkényelmesebb megoldás a kocsi, hosszú az út nagyon, legközelebb repülővel megyünk…
Nagyon helyes kis olasz városka, kb 40 ezer lakossal dél Tirolban. Sajnos sok időnk nem volt, de azért egy kis városnézést, egy kis karácsonyi vásárt beütemeztünk.

Merano a 13. század végétől a 15. század elejéig élte virágkorát, amikor ez volt Tirol fővárosa. Ezután egy ideig háttérbe szorult, mígnem újra felfedezték gyógyfürdőként. A mai napig is sok híresség jár kikapcsolódni ide.

Az óvárosának képe őrzi a XIV-XV. századi fénykort, a gótikus templomok, a jellegzetes árkádos főutca, és a környékbeli magaslatokra épült impozáns kastélyok, várak... Az óvárosban mintha megállt volna az idő, olyan érzésem volt.Megnéztük a Szent Miklós gótikus templomot, ami a város szimbóluma is, messzebbről is látható a 83 méter magas tornya. A templombelső egyik fő látnivalója az 1500 körül, Hans Schnatterpeck által készített kis gótikus szárnyasoltár. A templom mögötti kis utcácskában több, középkori síremléket találunk a falban. Innen vezet egy lépcső felfelé, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra.

Theaterbrücké-től a Postbrücké-ig húzódó parti sétány a legnépszerűbb korzózó hely a városban, nagyteraszos vendéglátóhelyek, fagyizók nyílnak a sétányra, mely a sebesen zúgó Passer partján épült ki, több helyen modern kilátóplatformokkal kiépítve. Karácsonykor a vásár is itt található.
Sajnos idő hiányában csak ennyi fért bele, de szeretnék még visszalátogatni ide...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése