21. Opera és Balett Fesztivál

Augusztus 30-án megnyitotta kaput az Aspendosi ókori színház az opera rajongói előtt. Szakítva a hagyományokkal, idén nem júniusban került megrendezésre a fesztivál, hanem augusztus- szeptemberben. Ezt a színház renoválásának tudhatjuk be. Minden előadás 21 órakor kezdődik, kapunyitás 20:15.


Az Opera és Balett Fesztivál 1994 óta kerül megrendezésre a Kulturális Minisztérium és az Állami Opera és Balett Főigazgatóság kooperációjával. 1996 óta lett internacionális a rendezvény, évről évre egyre több látogatót vonz a 2000 éves színházban megrendezett kalasszikusok.

 Program:

08.30: AIDA, Verdi híres operája az Izmiri Állami Opera és Balett egyesület előadásában. Aida, etióp hercegnő történetét meséli el, akit az egyiptomiak elfogtak és rabszolgává tettek.

09.03: Notre Dammi toronyőr a Mersini Állami Opera és Balett társaság közreműködésével. Quasimodo és szerelme, Esmeralda kálváriára jelenik meg a színpadon.

09.06: Operett Gálaest került megrendezésre a Budapesti Operett és Musical Színház jóvoltából. A csodálatos és színvonalas 2 óra 50 perces előadáson felcsendül néhány klasszikus, mint például a Csárdáskirálynő és néhány híres musical darab is. Körül belül 1500 néző lelkesedett a nézőtéren.

09.10: La Taviata az Antalyai Állami és Opera együttes fellépésében. A 3 órás opera előadásra sikerült nekem is ellátogatni. Fantasztikus élményben volt részem és remélem valamelyik másik darabot is sikerül megnéznem…  Verdi 3 felvonásos műve,  A kaméliás hölgy Dumas regény feldolgozása.











09.13: HAREM opera bemutatása az Ankarai Állami Opera és Balett együttes fellépésével. Egy szerelmi történetet dolgoznak fel az oszmán szerájban.

09.17: ATTILA szintén az Ankaraiak előadásában fog történni. Verdi operájában Attila, a hun lerohanja Itáliát, majd a nagy ünneplésben egy csapat elfogott amazon rabszolgát vezetnek be. A Rómaiak vezetője Odabella, kijelentette, hogy az Itáliai nők mindig védeni fogják az földjüket. Attilát lenyűgözte a nő bátorsága és felajánlotta, hogy egy kívánságát teljesíti. Odabella egy kardot kért, Attila a sajátját adta oda és ez okozta a vesztét.

09.20: TOSCA előadja az Antalyai Állami Opera és Balett kórusa a Török Filharmonikusok és az olasz Taormina opera kíséretében. Puccini három felvonásos drámájában Napóleon támadása elevenedik meg Itália ellen.



09.24: Hercules lesz a záró előadás a színházban, amit szintén az Antalyaiak adnak elő.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei