Házasság bejegyeztetése

Most jutttunk el oda, hogy tudtunk foglalkozni a Törökországban kötött házasságunk magyarországi bejegyeztetéshez. Még 2015 év elején házasodtunk, csak annyi pepecselés és szívozás volt vele, hogy mondtam nekem ennyi elég volt és soha többet nem akarok hivatalba járkálni. Viszont törvény írja elő, hogy eleget kell tenni a magyarországi bejegyeztetéshez is. Meg a férjem is szeretne már Magyarországra jönni, és amíg nem látszik a házasság Magyarországon, addig ugyan az eljárás, mint ha nem lennénk házasok. Így kezdődhetett a levelezgetés az ankarai konzulátussal, a papírok beszerzése, stb... De szerencsére sokkal egyszerűbb volt, mint gondoltam.
Pontosan amire szükség van
  • születési anyakönyvi kivonat mindkét féltől ( az enyémet Magyarországról kellett      kikérni, egy meghatalmazás fejében a családom kikérte a nevembe, apostil nem kell) 
  • útlevél, vagy személyi igazolványok másolata mindkét féltől  
  • magyar lakcím kártya  
  • házassági anyakönyvi kivonat (több nyelvű), amit a nüfusból kell kikérni 
  • egy 5 oldalas adatlapot kell kitölteni, amiben nyilatkozni kell a házasság utáni név  viseléséről, születendő gyerek nevéről, stb...
  • személyesen mindkét félnek meg kell jelenni a konzulátuson


Ha minden megvan, akkor már csak időpontot kell egyeztetni és ennyi. Nekünk 10 perc sem volt, amit bent töltöttünk, beadtuk a papírokat már csak várni kell az értesítést. Magyarországról az Ankarai követségre küldik a házassági anyakönyvi kivonatot és onnan fogják postázni nekem. Ha tudtam volna, hogy ennyire egyszerű az egész és nem kell bajlódni a fordigatással, apostillel, meg mindennel, már régen túl lehettünk volna az egészen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Török riviéra luxushotelei

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Munka