Múzeum kártya


Nagy meglepetéssel és örömmel töltött el a török kormány novemberi rendelete, miszerint mostantól nem csak török állampolgárok rendelkezhetnek múzeum kártyával, hanem akiknek 6 hónapnál hosszabb időre van vagy volt csináltatva tartózkodási engedélyük. Az sem baj, ha most nem érvényes az ikamet, ha valamikor a múltban volt 6 hónapra csináltatva tartózkodási, akkor automatikusan generálódik mindenkinek egy yabancı kimlik numera. 
Ez az egy szám kell, plusz egy fénykép, mert a múzeum kártya fényképpel ellátott. Ennek a számnak mindenki utána nézhet a www.nvi.gov.tr internetes oldalon, a bal oldalon található T.C kimlik numarası sorgulama menüpont alatt és azután a “Doğum Yılı ve İkamet Tezkere No ile Yabancı Kimlik No Sorgulama” linket kell választani. Ott be kell írni a születési dátumot és az ikamet számát és rögtön kidobja a rendszer az adatainkat és a  yabancı kimlik numera-t.

Már csak el kell menni egy olyan múzeumba, ami kártyakiadó helynek is számít. Például Antalyaban ilyen az Antalyai Régészeti Múzeum, ahonnan az én kártyám is van.  A múzeum kártya 30 lírába kerül és 1 évre érvényes. Valamint szintén egy új dolog, hogy akinek van múzeum kártyája, 1 éves biztosítást is kap ingyen.

További információk a kártyával és a látogatható múzeumokkal kapcsolatban a www.muzekart.com.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei