Állatok


Mint néhányan már írtak erről a témáról, bemutatva mennyire sok kóbor kutya és macska járja az utakat, guberálnak a szemétben, oda-oda csapódnak valakihez egy kis eleség reményében… Itt Antalyaban sem más a hely, elég csak egy sétát tenni akár az Óvárosban, akár Antalya más részén sok állattal lehet találkozni az utcán. A legtöbbjük nagyon barátságos egyáltalán nem agresszív, egy kicsit sem kell tartani tőlük, csak legfeljebb sajnálni tudja őket az ember. Főleg a kutyák csapatba verődve „ijesztgetik” a helyieket, pedig a légynek sem ártanának. A helyiek teljesen más szemmel néznek az állatokra, tisztelet a kivételnek, de azt vallják az állatnak kint a helye. Az európai családokhoz képest elenyésző a lakásban tartott állatok száma, bár az utóbbi időben növekedés jellemző.

Amíg Magyarországon éltem jó pár cicát befogadtunk, Törökországban nem járnék jól, pár napon belül megtelne a ház. J Így marad a jól bevált mindennapi etetés. Ezzel szerencsére nem vagyok egyedül…
Ha étteremről vagy döneresről van szó, biztos lehet benne az ember, hogy a macskák sem maradnak el. Mindig akad egy jótevő, aki a fel nem használt húsmaradékot odaadja az állatoknak. Van egy idősebb bácsi, aki az egyik Óvárosi étterem alkalmazottja, a déli órákban szokta etetni a macsekokat. Ilyenkor csak annyit lehet látni, hogy 17-20 macska szalad mindenen átgázolva, ha megjelenik a bácsi.

A kutyák azok mindenki kutyái, bilétával rendelkeznek és a nap nagy részében lustálkodnak vagy őrzik az Óvárost, esetleg az Atatürk szobrot. J Méretben és színösszeállításban minden féle megtalálható köztük.
Ahol éppen kedvük van ott heverednek le, ami sokszor érdekes szokott lenni. Pl.: furcsa látvány egy kutya, ami a villamossíneken fekszik vagy egy park virágágyásában sütkérezik...
Tegnap érkeztünk vissza İsztambulból, nagyon szuper volt minden. Megállapítottam ott sokkal barátságosabbak az állatok, mint Antalyaban. Talán a zordabb időjárás az oka, ha szelídebbek az állatok sokkal nagyobb az esély, hogy hazaviszi őket valaki a meleg lakásba. :)
Hamarosan jön a beszámoló Isztambulról...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei