12. Antalya Piyano Festivál



A híres rendezvény november 25-től december 17-ig kerül megrendezésre, immáron 12. alkalommal a Kulturális központban (Antalya Kültür Merkezi) . A koncertsorozaton számos külföldi és török művész lép fel. Itt meg kell, hogy említsem Boldoczki Gábor trombita művészt, aki a megnyitón lépett fel, valamint december 1-én hallhatjuk Ránki Dezső és Klukon Edit koncertjét.

A fesztivállal egy időben került megnyitásra a Liszt Ferenc kiállítást, melyet Antalya polgármestere, Mustafa Akaydın nyitott meg. A kiállítás Liszt Ferenc 200. évfordulója emlékére rendezik a Kulturális Központ Lobbyjában, ami bemutatja Liszt életét, munkásságát, kéziratait, kottáit.

A megnyitó koncert 20.30-kor kezdődött, Boldoczki Gábor trombitakoncertjével, a neves Gürer Aykal karmester irányításával, valamint az Antalyai Szimfónikus Orchestra kíséretében.
Majd az est egyik fénypontja Fazıl Say zongoraművész előadása következett. Eszméletlen, hogy Fazıl mit művel a zongorával, engem teljesen lenyűgözött.
Az estét, pedig az Isztanbul szimfónia zárta, Burcu Karadağ, Hakan Güngör és Aykut Köselerli közreműködésével.


A megnyitó után hivatalosak voltunk egy fogadásra is, ahol lehetőségünk volt találkozni az ankarai magyar nagykövettel, Antalya tiszteletbeli magyar konzulával, és Boldoczki Gáborral is.

Megjegyzések

  1. Meghiszem azt, fantasztikus volt a koncert, föleg Fazıl Say. Rmélem holnaputan sikerül Ranki Dezsöt is meghallgatni...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei