Olympos Teleferik

A Török riviéra sokszínűségét mutatja, hogy nemcsak a tenger szerelmesinek nyújt kikapcsolódást, hanem, aki a természet értéketi szeretné megcsodálni, annak ajánlom az Antalya-tól 70 km-re található,Tahtalı-t.

A Tahtalı a Török riviéra és a Beydağları Nemzeti Park második legmagasabb pontja, 2365 méter magasságával. Természetesen nem gyalogosan kell ezt megmászni J, hanem található ott egy felvonó, ami kb. 15 perc alatt a magasba repíti az érdeklődőket.  A felvonókabin svájci gyártású, 80 fő befogadására képes. A felvonó kiinduló állomása 726 méteren van. Amint elindul a kabin a kötélpályán, jól megfigyelhető, hogy a magasságnak megfelelően hogyan változik a növényzet, mindaddig, amíg el nem érjük a hóhatárt. J Az év nagy részében hó borítja a csúcsot, kivéve a nyári meleg hónapokban. Nagyon érdekes élmény nyújt, egy kellemes strandolás után, hógolyózni a hegytetőn...

A hegy tetején található egy 3 szintes kilátó, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Kemerre, sőt tiszta, szép időben egész Antalya-ig is el lehet látni.
Az év minden napján lehetőség van a felvonó használatára, nyári szezonban 9-19ig, télen pedig 10-17ig állnak a vendégek rendelkezésére.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei