Külföldön született gyermek magyarországi anyakönyvezése

Elérkeztünk egy újabb forduló ponthoz, a gyerkőc szépen cseperedik, ahogy azt kell, viszont szükség lesz magyar papírokra, ha karácsonyra haza akarunk menni.

Első lépésben felvettem a kapcsolatot az ankarai konzulátussal, hogy mit és hogyan kell csinálni, milyen papírok kellenek, mikorra kaphatunk időpontot, mert személyesen meg kell jelenni minden ügyintézésnél apukának és anyukának is.

Olcsó repülő jegyet nem találtunk, így autóval vágtunk neki a kb. 500 km-nek. A kislányunk két  hónapos volt ekkor. De ha már megyünk és kocsival megyünk, akkor már egy kis csavargás is belefér. Éjjel 2-kor indultunk, a férjemmel felváltva vezettünk, vittük az anyósomat is. Első hosszabb útja volt a gyereknek, hát nem árt, ha valaki tudja animálni út közben ha sírna. :)  Szerencsére teljesen jól viselte az utat, mondják is, hogy teher alatt nő a pálma...


Reggel nyitásra megérkeztünk az Anıtkabirba, körbejártuk, nézelődtünk, végigmentünk a múzeumon is. Majd a kocatepe camihoz mentünk. Anyósom szeretett volna ott imádkozni egyet. Ám legyen. 
Egy kényelmes ebéd után mehettünk is a követségre, és 10 perc alatt készen is voltunk. 
















És ami kell a külföldön született gyerek magyarországi anyakönyvezéséhez azok a következőek (mi ezzel egy időben útlevelet is kérvényeztünk):
-          a szülők útlevele, kimlik-je
-          a török születési anyakönyvi kivonat
-          az anya és apa házassági anyakönyvi kivonata
-          az anya és apa születési anyakönyvi kivonata (elég másolatban)
-          1 db biometrikus fénykép a gyermekről
-          adatlap kitöltése
-          útlevél kérelem adatlap + 48 euro

Az útlevél nagyon gyorsan megjött, nem is volt 3 hét. A születési anyakönyvi kivonat az 3 hónap volt. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei