Síelés Antalya-ban


Antalya híres arról, hogy szinte minden igényt kielégít, minenki megtalálhatja a városban a hozzá közel álló szolgáltatásokat. Legyen szó akár vásárlásról, tengerparti nyaralással egybekötött pihenésről, túrázásról, hegymászásról, kirándulásról, sportolásról, wellnessről és még lehetne folytatni... Amiről most írni szeretnék az egy kicsit eltér a megszokottól. Mert ha meghalljuk, hogy Antalya biztos nem a hó, ami először eszébe jut az embernek. 
Érdekes dolog Antalya-ban, hogy van lehetőség fürdeni a meleg tengerben és felnézve a Toros hegység hó födte csúcsaira, síelni és szánkózni is egyben ugyan azon a napon.

Antalya-tól 50 km-re nyugatra található Saklıkent nevezetű kis síparadicsom a Bakırlıdağı északi lejtőjén, 2547 méter magasan. Nem összekeverendő a Líkia területén található Saklıkent kanyonnal. Ha valaki nem akar autóval menni, helyi busszal is elérhető kb. 1-1,5 óra alatt.
Ez a legközelebbi sícentrum a tengerhez.



2 sípálya található egy kezdő és egy haladó, a pályák hosszúsága 3 km. A változatos meredekségű sípályákhoz egy kétüléses lift, és három húzólift tartozik. A téli időszakban átlagosan 100-200 cm hó fedi a lejtőket, de előfordult már 500 cm-es hóvastagság is. A hőmérséklet elérheti a -10 C°-t. Decembertől áprisig várja a síelni és kikapcsolódni vágyókat a sícentrum.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei