A mi padlizsán szószunk
Múltkor vendégségben voltunk párom családjánál és az apukája olyan padlizsán szószt, vagy krémet (vagy én nem is tudom mi a pontos megfelelő) csinált, hogy megnyaltuk a 10 ujjunkat. J
Kinézetre nem a legszebb, nem a legétvágygerjesztőbb volt, de az íze annál inkább… Azóta többször mi is csináltunk már, a recept egyszerű, nem nagyon lehet elrontani.
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű padlizsán
- 1 nagyobb paradicsom
- 3 fej foghagyma
- Majonéz
- Kiskanál só
Elkészítés: a padlizsánokat 30 percre betesszük a sütőbe, ha megpuhult, utána csak egyszerűen lehúzzuk a héját. Apróra össze kell „törni” mi jobb segédeszköz révén egy poharat használtunk a padlizsán és a foghagyma összetöréséhez. J A paradicsomot apróra összevágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ha kész a paradicsom összedolgozzuk a padlizsános foghagymás masszával, megsózzuk. Majd hozzáadjuk a majonézt, annyi majonézt használjunk, hogy a massza állag megmaradjon.
Mindenkinek jó étvágyat!!!
hmmm fincsi lehetett :P :))
VálaszTörlésNagyon fınom volt. Azota többször ıs csınaltunk. Az a jo benne, hogy reggelıre, vacsıra, elöételnek mındenkor lehet fogyasztanı.
VálaszTörlés