A mi padlizsán szószunk


Múltkor vendégségben voltunk párom családjánál és az apukája olyan padlizsán szószt, vagy krémet (vagy én nem is tudom mi a pontos megfelelő) csinált, hogy megnyaltuk a 10 ujjunkat. J
Kinézetre nem a legszebb, nem a legétvágygerjesztőbb volt, de az íze annál inkább… Azóta többször mi is csináltunk már, a recept egyszerű, nem nagyon lehet elrontani.

Hozzávalók:
  • 3 közepes méretű padlizsán
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 3 fej foghagyma
  • Majonéz
  • Kiskanál só

Elkészítés: a padlizsánokat 30 percre betesszük a sütőbe, ha megpuhult, utána csak egyszerűen lehúzzuk a héját. Apróra össze kell „törni” mi jobb segédeszköz révén egy poharat használtunk a padlizsán és a foghagyma összetöréséhez. J A paradicsomot apróra összevágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ha kész a paradicsom összedolgozzuk a padlizsános foghagymás masszával, megsózzuk. Majd hozzáadjuk a majonézt, annyi majonézt használjunk, hogy a massza állag megmaradjon.

Mindenkinek jó étvágyat!!!

Megjegyzések

  1. Nagyon fınom volt. Azota többször ıs csınaltunk. Az a jo benne, hogy reggelıre, vacsıra, elöételnek mındenkor lehet fogyasztanı.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Felső Düden Vízesés

Mit nézzünk meg Antalya-ban

Török riviéra luxushotelei